Plånböcker | Ether.se
1 ETH = --- SEK

Plånböcker

När du väl har köpt dina ethers är det viktigt att du förvarar dem på ett säkert sätt. Många personer har förlorat stora summor kryptovalutor p.g.a. att de har varit slarviga med hur de lagrar sina pengar.

Hårdvaruplånböcker

Hårdvaruplånböcker är kända för att vara en av de absolut säkraste sätten att förvara dina kryptovalutor på. De fungerar ungefär som en bankdosa – din privata nyckel finns bara i hårdvaran, och du måste aktivt koppla in den i datorn via USB för att signera transaktioner. I övrigt är hårdvaruplånböcker lika säkra som andra “cold storage”-lösningar som paper wallets.

Trezor

Trezor har länge varit en av pionjärerna när det gäller hårdvaruplånböcker, och stödjer både bitcoin, ether och ett antal andra altcoins.

En inkopplad Trezor-dosa

Köp en Trezor!

Ledger Nano S

Ledger är en annan hårdvaluplånbok som blivit allt populärare. Företaget har hittills sålt över en miljon exemplar av deras dosa, och har nyligen tagit in 75 miljoner dollars i riskkapital för att expandera tjänsten.

En inkopplad Ledger-dosa

Fördelen med Ledger gentemot Trezor är att de stödjer betydligt fler kryptovalutor, t.ex. Ripple och Dash. När det gäller just Ethereum är det dock ingen större skillnad – både Trezor och Ledger stödjer Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC) samt alla ERC20 Tokens.

Köp en Ledger Nano S!

Plånböcker på webben

Hårdvaruplånböcker i all ära, men vill du interagera med DeFi-appar på daglig basis blir det snabbt rätt omständigt att plocka fram sin dosa varje gång en transaktion ska skickas. För mindre belopp rekommenderar vi därför att du använder en webbplånbok som ett smidigt komplement!

MetaMask

MetaMask är en plugin som du installerar direkt i din webbläsare (Chrome, FireFox eller Opera). Den stora fördelen med MetaMask är att det också har blivit en de-facto standard för att kommunicera med DeFi-applikationer.

MetaMasks logga

MyEtherWallet

MyEtherWallet har länge varit en av de mest populära webbaserade plånböckerna, och det är lätt att se varför! Användargränsnittet är hyffsat lätt att förstå och koden är helt open-source. Dessutom kan man växla mellan olika kryptovalutor (t.ex till BTC eller en ERC20 token) direkt i appen.

MyEtherWallet

Mobilplånböcker

Rainbow

Rainbow är en de mest användarvänliga mobilplånböckerna som dessutom är open-source! Du kan köpa ether direkt i mobilen och komma åt mängder av DeFi-appar.

Rainbow

Argent

Argent använder ENS-systemet för att göra det möjligt för deras användare att skicka pengar till enkla användarnamn istället för långa Ethereum-adresser (t.ex. “john.argent.xyz”). De har även en smart lösning för backups – “Guardians” – som är betydligt lättare för en oteknisk person att förstå sig på än Trezor och Ledgers mnemonic seeds.

Argent