Plånböcker | Ether.se
1 ETH = --- SEK

Plånböcker

När du väl har köpt dina ethers är det viktigt att du förvarar dem på ett säkert sätt. Många personer har förlorat stora summor kryptovalutor p.g.a. att de har varit slarviga med hur de lagrar sina pengar.

Hårdvaruplånböcker

Hårdvaruplånböcker är kända för att vara en av de absolut säkraste sätten att förvara dina kryptovalutor på. De fungerar ungefär som en bankdosa – din privata nyckel finns bara i hårdvaran, och du måste aktivt koppla in den i datorn via USB för att signera transaktioner. I övrigt är hårdvaruplånböcker lika säkra som andra “cold storage”-lösningar som paper wallets.

Trezor

Trezor har länge varit en av pionjärerna när det gäller hårdvaruplånböcker, och stödjer både bitcoin, ether och ett fåtal andra altcoins.

En inkopplad Trezor-dosa

När det gäller Ethereum har Trezor ett samarbete med MyEtherWallet, och använder deras tjänst som gränssnitt när du vill skicka ethers från din plånbok. Det fungerar väldigt smidigt, och gör det även enkelt att interagera med olika smarta kontrakt.

Köp en Trezor!

Ledger Nano S

Ledger är en annan hårdvaluplånbok som blivit allt populärare. Företaget har hittills sålt över en miljon exemplar av deras dosa, och har nyligen tagit in 75 miljoner dollars i riskkapital för att expandera tjänsten.

En inkopplad Ledger-dosa

Fördelen med Ledger gentemot Trezor är att de stödjer betydligt fler kryptovalutor, t.ex. Ripple och Dash. När det gäller just Ethereum är det dock ingen större skillnad – både Trezor och Ledger stödjer Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC) samt alla ERC20 Tokens via MyEtherWallet.

Köp en Ledger Nano S!

Plånböcker på datorn

Vanligtvis rekommenderar vi att du alltid använder en hårdvaruplånbok, men vill du hantera mindre belopp ether kan en plånbok som lagras direkt på din dator vara ett smidigt komplement!

MetaMask

MetaMask är en plugin som du installerar direkt i din webbläsare (Chrome, FireFox eller Opera), och ger din snabb åtkomst till din wallet.

MetaMasks logga

Den stora fördelen med MetaMask är att det också har blivit en de-facto standard för att kommunicera med browser-baserade DAppar som CryptoKitties.

Exodus

Exodus är en desktop wallet med fokus på design och användarvänlighet.

Skärmdump av Exodus

En häftig bonus med Exodus är att de har ShapeShift inbyggt i programmet, så du kan snabbt konvertera från en kryptovaluta till en annan (t.ex. bitcoin till ether, och vice versa).

Mobilplånböcker

Coinbase

Coinbase har en snygg mobilapp för både iOS och Android som gör det enkelt att köpa, lagra och skicka ethers.

En iPhone X med Coinbase-appen

Vid ett kort tillfälle unrder vintern 2017 var Coinbase den mest nedladdade appen på App Store.

Få $10 rabatt på Coinbase!

Blockchain wallet (blockchain.info)

En nackdel med Coinbase-appen är att du inte har 100% kontroll över dina egna pengar, utan du måste till viss del lita på Coinbase som företag. Om du föredrar att hantera dina privata nycklar själv så är Blockchain Wallet (också känt som blockchain.info) ett bra alternativ för mobilen!

Blockchains logga

Blockchain-plånboken stödjer både bitcoin och ether och har även en hemsida som man kan logga in på.