1 ETH = --- SEK

Priset på CryptoPunks exploderar

CryptoPunks är en samling på 10 000 NFT:er som släpptes 2017 av företaget Larva Labs. Varje “punk” är ett pixelerat ansikte av en människa, apa, alien eller zombie, i olika stiler och varianter.

Om du följt Twitter på sistone har du säkert märkt hur vissa Ethereum-entusiaster stolt bytt deras avatar till en CryptoPunk de äger.

Anledningen till detta är att det som började som ett slags “proof-of-concept” för NFT:er nu har utvecklats till en modern statussymbol för den digitala åldern. På en vecka har det genomsnittliga priset på en CryptoPunk gått från 87 000 dollar till hela 135 000 dollar, en ökning på 50%!

Till och med kändisar som Jay-Z, Steve Aoki och Gary Vaynerchuk har nu hoppat på tåget och ser deras CryptoPunk som en investering för framtiden. Gary V köpte sin cryptopunk för 1600 ETH förra veckan, motsvarande 3.7 miljoner dollar.

NFT-marknaden exploderade rejält tidigare i år, men började sedan avta efter att hajpen lagt sig. Trots detta verkar CryptoPunks-projektet ha lyckats behålla sitt värde.

De mest värdefulla CryptoPunksen Några av de dyraste CryptoPunksen